torstai 29. kesäkuuta 2017

Onko aina syytä valittaa?


Eräs viime sotien veteraani kertoi, että lomalla oli lähes taivaallista saada nukkua rauhassa puhtaiden lakanoiden välissä, kun tilannetta vertasi ahtaaseen korsumajoitukseen tykistökeskityksessä (kuvassa Syyrian sisällissodan tuhoja).

Ihmisten valituskynnys näyttäisi laskevan suhteessa saavutettuun mukavuuteen.

***
Suomalaiset sadattelevat sateista ja koleahkoa kesäsäätä ottamatta huomioon, millainen olisi sen täydellinen vastakohta.


Rahatkaan eivät aina tahdo riittää edes tarpeelliseksi katsottavaan, saati kaikkeen siihen, mitä mieli haluaisi. Tilanne täällä ei sentään missään muistuta kuvan mukaisia oloja.


Sanotaan, että Suomen tiestö pahasti rapautunut. Tiet eivät tosin vielä ole aivan samassa kunnossa kuin kaksi alla kuvattua.Kotimaan lomalle yhteen aikaan pyrkivät saattavat tuskailla täysinäisiä junia, jotka eivät ole nimeksikään niin täynnä kuin kuvassa.


Lomailijat hermoilevat myös teille syntyviä ruuhkia, mutta ne eivät muistuta kuvan työpaikkaliikennettä.


Syysmyrskyt kaatavat joskus muutaman puun ja repivät kattoja, mutta eivät sentään saa samanlaista tuhoa aikaan kuin seuraavissa kuvissa.
Tasa-arvon toteutumisen puutteistakin puhutaan, vaikka tilanne on kaukana kuvan todistamasta.
alistaminen.


Sanotaan, ettei suomalaisilla lapsilla ole aina riittävästi harrastusmahdollisuuksia, mutta heidän ei sentään tarvitse kuvan tapaan harjoittaa ”aarteenetsintää” kaatopaikoilla.


Jätehuollon organisointikin joskus kismittää, vaikka se ei missään Suomen kolkassa liene yhtä huonossa mallissa kuin kuvassa.Silloin kun koirankakat katuvierillä nousevat otsikkoihin, ovat elämän vakavimmat ongelmat ja uhkatekijät ilmeisesti voitettu – ja asiat alkavat olla suhteellisen hyvällä mallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti